fbpx Skip to main content

Juli 2018. De datum dat ik besloot het roer om te gooien

Ik voelde mij niet 100% gelukkig en had het gevoel mijzelf niet te kunnen zijn. Ik heb het over een 9 tot 5 baan. Het voelde voor mij alsof ik gevangen was. Gevangen in het ‘klassieke plaatje’. -> Studeren, een 9 tot 5 baan, de massa volgen. Het voelde niet als het leven dat voor mij bestemd zou zijn. Ik miste enorm veel voldoening in het werk dat ik deed voor commerciële merken, maar ook miste ik een vorm van creatieve vrijheid.

Tegen alle adviezen in besloot ik voor mezelf te starten. Mijn eigen pad volgen en mijn werkdagen in te richten 'on my terms'

In deze periode studeerde ik nog. HBO Communicatie en Multimedia Design. Ik zat in mijn tweede jaar, maar voordat ik met deze opleiding begon studeerde ik af als grafisch vormgever.

Mijn ondernemersavontuur begon daarom als grafisch ontwerper voor ondernemers. Vol goede moed schreef ik mij in bij de Kamer van Koophandel. Ze vroegen mij daar hoeveel klanten ik komend halfjaar zou gaan aannemen. Dan konden zij deze schatting invullen in de computer.

Trots en ambitieus zij ik; ‘’nou, ik denk zéker wel 8 trajecten te verkopen in het eerste halfjaar!’’ Helaas. Er kwam veel meer bij het ondernemen kijken dan ik had verwacht. Met als gevolg enorm veel frustratie en een lege bankrekening.

Regelmatig kreeg ik reacties zoals; ‘Je bedrijf loopt goed, he?’ En ‘Je hebt het zeker wel heel druk?’

Deze reacties waren vooral gebaseerd op het aantal volgers dat ik had op social media. Ik schaamde me dan ook om te zeggen dat het eigenlijk helemaal niet zo goed ging.

Want inderdaad, ik groeide ontzettend snel in het aantal volgers en ik had veel interactie. Daarnaast had ik af en toe wel klanten, maar deze kwamen nogal ad-hoc. De ene maand zat ik vol en daarna was het weer twee maanden stil. Het waren ook niet altijd mijn lievelingsklanten, waardoor ik mezelf weer gevangen ging voelen. Maar dan in mijn eigen bedrijf.

Ik besloot er alles aan te doen om het wel te laten slagen

Dagen en nachten zat ik met mijn neus in de boeken. Ik leerde alles over branding strategie, personal branding en content marketing. Ondertussen heb ik de specialisatie branding binnen mijn opleiding succesvol afgerond. Daarna heb ik nog een verdieping post-hbo gevolgd in branding strategie en personal branding.

Hierdoor wist ik exact waar bij mij de fout lag. Ik wist precies wat ik moest veranderen om wél mijn ideale klant aan te trekken en kreeg daarna de leukste opdrachten binnen. Zonder ook nog maar enige vorm van betaalde marketing toe te passen. Puur door een ijzersterk fundament te bouwen.

Tegelijkertijd voelde dit voor mij niet meer als een kloppend bedrijf en mijn nieuwe missie was ontstaan:

fundament van jouw bedrijf

Mijn missie:

‘Ondernemers helpen met het bouwen van een ijzersterk merk, zodat zij hun favoriete klanten aantrekken en daarmee kunnen leven van wat zij dagelijks het liefste zouden doen’

Ik sta voor groei en het is mijn missie om jou als ondernemer ook aan de allerleukste klanten te helpen. Met alleen de vormgeving red je het niet. Je hebt een ijzersterke bedrijfsfundering nodig. Een sterke strategie en een bedrijf dat rondom jou als persoon gebouwd wordt in plaats van andersom. Zodat jij vol zelfvertrouwen en met focus jouw bedrijf kan laten groeien en daar elke dag plezier en voldoening uit kan halen.

Ik hielp diverse ondernemers met het neerzetten van een sterk fundament, zodat zij vanaf daar verder konden bouwen aan groei.

Ik weet hoe het voelt om het gevoel te hebben dat het niet gaat lukken. Het voelt enorm frustrerend en draagt niet bij aan je geluk. En het is meer dan logisch als jij niet weet waar je moet beginnen.

Je bent vooral goed in je eigen vak. Dit vervolgens over brengen op jouw ideale klant is ook een vak. Laat dat nou net het vak zijn waar ik jou bij kan helpen.

Dit is waar ik voor sta

Authenticiteit

Ik geloof dat persoonlijke merken winnen op de lange termijn. Zodra jij een merk en bedrijf volledig bouwt rondom jou als persoon haal jij daar ontzettend veel voordeel uit. Je kunt je merk echt leven en mensen zullen je sneller vertrouwen. Bovendien is niemand hetzelfde als jij. Zo heb je onderscheidend vermogen in handen.

Groei

Jij wil groeien met je bedrijf. Je hebt iets ontzettend waardevols te bieden en wil dit vol zelfvertrouwen met de rest van de wereld delen. Om deze reden bied ik geen losse logo pakketten meer aan. Mijn aanbod is gericht op jouw groei als ondernemer.

Vakmanschap

Ik wil jou de beste ervaring kunnen bieden. Om die reden school ik mijzelf jaarlijks bij, om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen rondom branding. Ik stel kwaliteit boven kwantiteit en neem daarom liever wat minder klanten aan, zodat ik voor jou genoeg tijd en energie heb om je zo goed mogelijk te helpen.

Nog wat leuke feitjes over mezelf

Digital nomad

September 2021 heb ik het digital nomad leven ontdekt in Lissabon. Ik ben daar 1 maand geweest om te ervaren of dat wat voor mij zou zijn. Wat denk je? Ik ben mijn bedrijf nu zo aan het inrichten, zodat ik voortaan alles op afstand kan doen. Dit jaar, 2022, wil ik een tijd in Portugal wonen.

Donatie

Ik ben echt gek op dieren. Vooral bij honden smelt ik. Eigenlijk kan ik ook niet voorbij een hond lopen zonder hem te willen aaien. Gelukkig heb ik zelf ook een hond; Max. Een Rottweiler. Omdat ik zo gek ben op dieren schenk ik bij elke nieuwe klant een donatie aan een goed doel zoals stichting dierenlot, stichting viervoeters of het WNF.

Lievelingseten

Patat! Heerlijk. En als ik op een terras zit dan mag naast een lekker wijntje of biertje, dat portie bitterballen ook niet ontbreken.

Een keer kennis maken?

In een vrijblijvend gesprek van 30 minuten hoor ik heel graag jouw verhaal, je dromen en doelen. Jij ontvangt van mij altijd een eerlijke mening. Zie ik kansen voor jou en kan ik jou daar goed bij helpen? Dan zijn we een match, super fijn! Maar ik vertel het je ook als ik denk dat dit niet het juiste moment voor jou is om in 1 van mijn trajecten te stappen.